Stadsdel norr

Byggstopp på stadsdel norr

Bostadsbyggandet på Stadsdel norr i Östersund stoppas. Miljö - och samhällsnämnden ger inget bygglov för ett planerat hyreshus i området med 44 lägenheter.

Östersunds kommun ger inger bygglov eftersom bullernivå blir för hög i några av lägenheterna. Nu väljer Fastighetsbolaget Fältjägaren Fastigheter, som sökt bygglov, att stoppa alla tänkta byggprojekt i området.

– Vi stoppar samtliga bostadsprojekt, fördröjningarna kostar oss alldeles för mycket pengar, säger Daniel Kindberg vd för Fältjägaren Fastigheter AB.

200 lägenheter
Östersunds kommun har en överenskommelse med bolaget att 200 lägenheter ska byggas i området, på sikt omkring ytterligare 800 boenden i hela stadsdelen. Kommunalrådet Ann-Sofie Andersson bekymrad - och säger att kommunen nu måste försöka lösa situationen.

– Det här är inte alls bra, vi måste försöka hitta en lösning på det här, säger Ann-Sofie Andersson.

Bekymmer som måste lösas
Nu ska kommunen träffa företrädare för byggföretaget PEAB för att diskutera hur situationen ska lösas.

– Jag och kommundirektör Bengt Mars kommer att stämma träff med företrädare för byggnationerna och diskutera hur situationen ska lösas, säger Ann-Sofie Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista