näringsliv

Diös övertar Skrindan-fastigheter

1:16 min

Östersundsbaserade Diös Fastigheter övertar Norrvidden från Skrindan AB, som tidigare ägdes av finansmannen Mats O Sundqvist. Fastighetsvärdet ligger på 5,8 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande från Diös.

Norrvidden har hyreshus och kommersiella fastigheter i Norrland bland annat i Östersund och där ingår även det nedbrunna Centralpaltaset i köpet.

– Som det är nu står fastigheten bara och vi måste sätta oss in i hur stora skadorna är och vad som är möjligt att göra med huset men det är för tidigt att säga i dagsläget, säger Margaretha Bygdeståhl informationschef Diös fastigheter AB.

Genom köpet av Norrvidden mer än fördubblar Diös sitt fastighetsinnehav och blir Norrlands största privata fastighetsbolag.

– Det är en fördel för oss som bor här att ha företag som är starkt norrlandsanknutna, det är bra för både näringslivsutveckling och samhällsfrågor, säger Margaretha Bygdeståhl, informationschef för Diös Fastigheter.

Diös äger idag 23 fastigheter i Åre och Östersund, totalt 130 fastigheter från Borlänge i söder till Luleå i norr.

Norrvidden äger 200 fastigheter från Gävle i söder till Luleå i norr, efter köpet äger Diös totalt 330 fastigheter.

Diös ägs idag av 2800 aktieägare där Persson Invest är en av de större aktieägarna med drygt 17 procent i nuvarande Diös.