Omsorg

Ansvarig chef lovar syna Rogers fall

1:25 min

Det är inte rimligt att en funktionshindrad 45-åring tvingas gå och lägga sig klockan halv sju för att det inte går att få personlig assistans på kvällstid. Det säger Peter Andrén, biträdande förvaltningschef på vård- och omsorgsförvaltningen på Östersunds kommun.

Detta efter att P4 Jämtland i går tog upp fallet med rörelsehindrade Roger Salomonsson som måste lägga sig vid den tiden varje kväll.

Roger Salomonsson drabbades av en stroke och 2009. Han är helt beroende av assistanshjälp, och kan exempelvis inte ta sig till sängen själv. Roger Salomonsson behöver få hjälp med att ta sig till sängen innan assistenterna går hem klockan halv sju på kvällen. Det innebär i praktiken att han ska ligga i sängen halv sju varje kväll.

"Vi måste göra något åt det"
Peter Andrén, biträdande förvaltningschef i Vård- och omsorgsförvaltningen i Östersunds kommun, säger att han inte kommenterar enskilda fall. Men han säger samtidigt att det nu kan bli så att Roger Salomonsson får den hjälp som han behöver.

– I generella fall där saker och ting inte funkar och där en brukare inte får sina behov tillgodosedda så är det klart att vi också tittar på fallet. Det är vår uppgift att titta på det och göra något åt det, säger han till P4 Jämtland.