polisiärt

Skottskadad kvinna vårdas i Umeå

Kvinnan som sköts i skottdramat i en by utanför Östersund i helgen vårdas fortfarande på Umeå universitetssjukhus. Nu hoppas Polisen att en rättsmedicinsk undersökning ska kunna fastställa om det var den nu döde mannen som avlossade skotten

Det mesta pekar på att det var mannen som sköt kvinnan och sig själv, nu väntar åklagare på svar från den rättsmedicinska undersökningen.

– Allt pekar på att det var mannen som sköt men vi vill verkligen försäkra oss om att det är på det viset och inväntar därför svaren från obduktionen, säger Eva-Lena Rimér.

Utredningen kommer att läggas ned om obduktionen kan klargöra att det var mannen som sköt. Åklagare Eva-Lena Rimér fattar beslut om ärendet nästa vecka. Den skottskadade kvinnan är svårt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelningen i Umeå.

Det var klockan tre på natten mellan lördag och söndag som larmet kom till SOS och polisen om att två personer blivit skottskadade. Det handlade om en man och en kvinna, båda i 60-årsåldern, och de fördes svårt skadade till Östersunds sjukhus.

Mannen dog på Östersunds sjukhus under söndagskvällen och kvinnan flögs till Umeå.