Politik

"Bra klimat i nämnden"

1:19 min

Hur är egentligen stämningen i barn- och utbildningsnämnden i Östersund? Det frågade vi några ledamöter som nu ger sin bild. Det apropå att moderaten och vice ordföranden, Jannike Hilding, hoppar av efter att hon känner sig mobbad.

Svaren är i stort sett lika och sammantaget säger de ledamöter vi pratat med att det är ett bra klimat i nämnden, med högt i tak. Däremot ska ett möte i maj där vice ordföranden Jannike Hilding höll i klubban gått snett. Hon säger själv att det ballade ur och hon blev ifrågasatt som mötesordförande. Hon vill nu att man tar tag i frågan om hur man ska bete sig i de politiska rummen.

Föredömligt
Miljöpartisten Hans Tenberg svarar i ett mejl till P4 Jämtland att stämningen hittills varit god och föredömlig på alla sätt, men att han inte var med vid det aktuella mötet i maj och att han är relativt ny i nämnden. Centerpartisten Anna Magnusson säger att inte att det varit negativt på något vis och det är högt i tak, men mötet i våras var inte bra och hon tycker att incidenten där Jannike Hilding blev slagen på axeln med ett kollegieblock borde tas vidare i den kommunala organisationen.

Mästrad
Bertil Jonsson, Centerpartiet, säger också att majmötet hade en dålig stämning där Jannike blev ansatt och mästrad. Annars är det högt i tak och till sist är vi ofta överens, säger han.

Omtag
Ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Östersund, Björn Sandahl, hade tagit upp frågan om hur Jannike blev behandlad vid det misslyckade mötet i maj och trodde det var utagerat, men tar nu tag i frågan igen och säger att man nu ska se ännu mera vad det är som händer och skynda på det hela.