1 av 6
Kön var lång in till Storsjöskolans gymnastikhall när det var skidbytardag, trots att det var samma dag som ÖFS:s hade sin skidbytardag. Foto: Fredrica Modin
2 av 6
Skidbytardagen var välbesökt. Foto: Fredrica Modin
3 av 6
Mattias Lindblå hjälper sonen Hannes. Foto: Fredrica Modin
4 av 6
Många besökare innebär många par skor. Foto: Fredrica Modin
5 av 6
Dörrarna har öppnats till skidbytardagen på storsjöskolan. Foto: Fredrica Modin
6 av 6
Daniel Huss med pappa Mattias. Foto: Fredrica Modin
Bytesmarknad

Skidbytardag lockade många

1:19 min

Lördagen var det en häktisk dag för alla barnfamiljer som var på jakt efter begagnade vinterprylar. Både Friluftsfrämjandet och Östersund Frösö Slalomklubb hade nämligen skidbytardag.

Storsjöskolans gymnastiksal fylldes på alla bredder av skridskor, skidor, stavar hjälmar, kläder och fram för allt besökare under lördagen. Det blev en hård konkurrens om grejerna.

– Bytesmarknader är som krig, det gäller att springa fram och ta för sig, säger Mattias Lindblå som just hittat slalomskidor åt sonen Hannes.

Men själv var han var inte helt nöjd med utbudet.

– Utbudet var sådär men nu har jag äntligen hittat det jag var ute efter två par skidor och ett par slalompjäxor så jag är jättenöjd, säger Mattias Lindblå.

Nöjd det var även Jan Anders Haglund från Friluftsfrämjandet: Eftersom evenemanget var välbesökt trots sammanträffandet som gjorde att det var samma dag som Östersund Frösö Slalomklubb hade sin skidbytardag.

– Med tanke på hur många som har lämnat in varor här och hur många som är här nu så tror jag inte att vi har konkurrerat med varandra, båda behövs säger han.

En annan besökare var Mattias Huss som kom tillsammans med sonen Daniel, som viste vad han ville ha.

–  Vi ska köpa slalom grejer till mig, men jag vet inte varför vi är här, det var pappas idé säger han.

Pappa Mattias förklarar att anledningen är priset.

Fredrica Modin

fredrica.modin@sverigesradio.se
#link=213330#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista