Roger Salomonsson och Stefan Salomonsson. Foto Billy Abraha

Nu kan Roger få mer assistans

Roger Salomonsson berättar
1:29 min

Nu kan 45-årige Roger Salomonsson, som tidigare drabbades av en stroke, få mer assistans. För få assistanstimmar gör att han idag måste lägga sig klockan halv sju, istället för halv elva som han själv vill.

P4 Jämtland har tidigare rapporterat om Roger Salomonsson som drabbades av en stroke, och som behöver assistans under den tid som han är vaken.

Idag har han 10 assistanstimmar per dygn, men hans bror Stefan Salomonsson säger att Roger skulle behöva fler timmar för att kunna leva ett bra liv. För problemet är att han idag måste lägga sig klockan halv sju när assistenterna går hem.

Men nu kan en ändring vara på gång. Stefan Salomonsson berättar att han har blivit kontaktad av en LSS-handläggare på Östersunds kommun.
– De hörde av sig efter att vi var med i radion. Vi får väl se vad de kommer fram till den här gången, säger han.

"Ett steg på vägen"
Men än så länge är ingenting klart.
– Jag har inte hört något än men det är ett steg på vägen att de vill titta på det i alla fall, säger han.

Stefan Salomonsson har under lång tid försökt att få fler timmar till bror utan att lyckas. Han tycker att det är skönt att ändring nu kan vara på gång.
– Men jag tycker inte att jag ska behöva gå ut i media för att det ska hända saker, säger Stefan Salomonsson.

#link=279392#        #link=280093#         

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".