Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter och Hanna Brodin var topptrion vid sprintpremiären i Bruksvallarna förra året. Foto: Anneli Johansson/ P4 Jämtland
Skidor

Östersundsnö kan rädda flera tävlingar

Ola Ravald om de trasiga skidspåren
0:24 min

Bruksvallsloppet kan flyttas till Östersund och längdåkarnas världscuppremiär körs kanske i Östersund. Då används snön som sparats för att säkra  världscuppremiären i skidskytte.

Bruksvallsloppet nästa helg hotas av snöbrist och nu formas alternativa planer.
Ska tävlingen flyttas till Östersund eller ställas in?
Magnus Myhr är tävlingsledare för Bruksvallsloppet som hoppas på ett annat scenario.

Myhr hoppas på minusgrader natten mot måndag, så tävlingsstaben kan tillverka snö. Då kan tävlingarna köras som planerat till helgen. Men juniorklasserna är inställda då seniorklasserna och SVT-sändningarna prioriteras.

Tävlingsledningen avvaktar också ett annat möte som kan påverka Bruksvallsloppet.
I morgon måndag ska Svenska skidförbundet träffa representanter från ÖSK, skidskytteförbundet och Östersunds kommun. De ska då besluta om Östersund vill och kan arrangera världscuppremiären på längdskidor istället för norska Beitostölen om två veckor.

Men redan nu är spåret vid Östersunds skidstadion svåråkt och på vissa håll tittar asfalten fram, men det ska inte vara någon fara för tävlingarna, däremot kan motionsåkarna bli lidande, det säger Ola Ravald skidtränare på skidgymnasiet i Östersund.

#link=279392#        #link=280093#         

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".