Skidskyttevärldscupen är prio 1 för den snö som föll i fjol och sparats av Östersunds kommun. Man vågar inte chansa på att ta på sig fler evenemang denna milda senhöst. Arkivfoto: Annelie Lanner/SR
Längdskidor

Nej till fler tävlingar i Östersund

"Vi måste dessvärre avstå"
1:43 min

Östersunds kommun säger nej till att arrangera ytterligare skidtävlingar på skidstadion i Östersund och Bruksvallsloppet går som planerat - i Bruksvallarna.

Orsaken är att snön inte räcker till fler tävlingar än världscupen i skidskytte som kommunen redan har ett avtal att arrangera.

De senaste dagarna har det diskuterats om Östersund har möjlighet att stå värd för både Bruksvallsloppet i helgen och den kommande världscuppremiären på längdskidor som egentligen skulle gå i norska Beitostölen om två veckor.

Men svaret är alltså nej, den snö som sparats sedan förra året måste sparas till skidskyttet.

– Vi har ett avtal med Svenska skidskytteförbundet och det måste vi hålla, säger kommundirektör Bengt Marsh.

Men Bruksvallarna har beslutat köra på den korta slinga av konstsnö som man fått ihop och man gör bedömningen att tävlingarna ska gå att genomföra.

Det säger tävlingsledaren Magnus Myhr till P4 Jämtland under ett pågående möte under måndageftermiddagen där beskedet också var att SVT sänder, som planerat, från Bruksvallarna i helgen.

#link=279392#        #link=280093#         

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".