Restiden mellan Östersund och Stockholm blir ännu längre än vad det tidigare sagts. Foto: Scanpix
Tågförseningar

Två timmar längre restid med tåget

Sven-Åke Draxten (S) om de kraftigt förlängda restiderna
1:27 min

Restiden med en del tåg mellan Östersund och Stockholm kommer att bli uppåt 1-2 timmar längre efter den 12 december. Det här skapar stora problem för näringslivet efter sträckan och kan på sikt hota hela trafiken, hävdar Sven-Åke Draxten (S), kommunalråd i Bräcke.

Det här skapar stora problem för näringslivet efter sträckan och kan på sikt hota hela trafiken. Det hävdar Sven-Åke Draxten, socialdemokratiskt kommunalråd i Bräcke.

Så fort de nya snabbtågen kommer ut i trafik så ska restiderna återgå till det normala igen, lovar SJ. Men när - det vet man ännu inte och fram tills dess får affärsresenärer, turistnäringen och andra vänja sig vid betydligt längre tid på tåget - något som knappast någon kommer att göra.

Sven-Åke Draxten tänker ta kontakt med ansvariga vid SJ.

– Det här måste lösas på något sätt. Tåget blir ju inget alternativ om inte restiderna är godtagbara, säger han till P4 Jämtland.

#link=279392#        #link=280093#         

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".