1 av 2
Madeleine Dahl, präst i svenska kyrkan i Östersund är en av arrangörerna för Globala Veckan. Foto Ann-Louise Rönestål Ek/P4 Jämtland
2 av 2
Att gå över gränser är temat för globala veckan. Foto Ann-Louise Rönestål Ek/P4 Jämtland
samhälle

Global vecka om flyktingupplevelser

Madeleine Dahl om globala veckan
0:54 min

I helgen startar Kyrkornas globala vecka runtom i landet. Östersund är en av dom församlingar som har flest arrangemang. Årets fokus är över gränser, det handlar om flyktingfrågor och migration, berättar Madeleine Dahl, präst i svenska kyrkan i Östersund.

Madeleine Dahl tycker att det är viktigt att svenska kyrkan lyfter mångfalden i samhället. Globala veckan vänder sig till alla, oavsett vad man tror på. Under veckan samlar man in pengar till den nybildade föreningen Ingen Människa Är Illegal som arbetar med gömda flyktingar. Alla arrangemang  i Östersund under Globala Veckan handlar på ett eller annat sätt om att gå över gränser.

-Vi börjar med en kick-off-gudstjänst som bottnar i våra svenska erfarenheter av att vara flyktingar, nämligen den stora utvandringen till Amerika. Det blir med musik ur "Kristina från Duvemåla".

Dessutom finns chansen att möta flyktingar som kommit till Östersund och höra när de berättar om sina livserfarenheter, säger Madeleine Dahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".