Många anmälningar mot massören som ville penetrera kvinnors underliv

Polisanmälningarna mot den massör i Östersund som anklagas för att sexuellt ha ofredat kvinnliga patienter blir allt fler.

Hittills har polisen fått in fem anmälningar mot mannen.

En av kvinnorna säger till polisen att hon fotograferats med naken överkropp framifrån eftersom masssören sa att han ville visa för kolleger hur hennes muskler såg ut.

Åklagare Eva-Lena Rimér har utsetts till förundersökningsledare och ska nu gå igenom anmälningarna för att bedöma om brott begåtts.

- Det är svårt att dra gränsen för vad som är sexuellt ofredande - samtidigt är det så kvinnorna har upplevt det, säger Eva-Lena Rimér, till Radio Jämtland.

Innehållet i anmälningarna är ungefär detsamma: mannen har gett kvinnorna snaskiga kommentarer om deras utseende, uppmanat dem att ta av sig omotiverat mycket kläder samt velat trycka ut deras slidmuskler genom att föra in ett finger i deras underliv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".