Kalla pengar till Alsens skoterklubb

Hittills har de 93 000 kronor som hittades i en systempåse i Näldens ishall förbryllat. Vem äger pengarna och hur har de hamnat där?

I två veckors tid har polisen sökt efter de sanna ägarna till pengarna. Och det har funnits två olika föreningar som hävdat att pengarna är deras. Bland annat ”Countryfestivalen i Duved”, som tidigare i sommar anmälde 90 000 kronor som stulna. Lars-Bertil Alveskog, ansvarig för countryfestivalen, tror och hoppas att det är deras pengar.

- Det stämmer i tid med när våra pengar försvann, och det stämmer med summan, säger Lars-Bertil Alveskog.

Han tror att den som har stulit pengarna har fått kalla fötter när de har läst om den polisanmälan som Duveds countryfestival har gjort och sen bara dumpat pengarna på nått ställe för att bli av med dom.

Men det finns också en annan förening som säger att de äger pengarna. Nämligen ”Alsens Skoterklubb” som anordnade dansgala i Näldens ishall i maj. Ray Larsson är ordförande i klubben.

- Det blir problem med pengahanteringen när det är så här många människor som besöker dansgalan. På bara några timmar är kassaapparaterna fyllda och det finns ingenstans att banka pengarna. Därför har vi tömt pengarna i systempåsar och sedan lagt dem i kylskåpet. Fyra gånger per kväll åker vi sedan iväg med pengarna till ett kassaskåp.

Och hittills har det gått bra. Anledningen till att de inte har saknat pengarna förrän det kommer upp i media att någon har hittat 93 000 kronor i kylskåpet i Näldens ishall är att man inte har kunnat läsa av kassaapparaten på rätt sätt. Men Ray Larsson är ändå övertygad om att det är deras pengar.

- Att lägga 93 000 i en systempåse i kylskåpet i Näldens ishall är vi nog helt ensamma om.

I två veckors tid har polisen utrett den kniviga pengafrågan. och i dag blev polisen klar med sin utredning. Agneta Kvist på polisen i Krokom har facit.

- Pengarna tillhör Alsens skoterklubb, säger Agneta Kvist.

Vi har pratat med dem som hanterar pengarna på klubben och de som hittade pengarna och har därigenom kunnat konstatera att de måste tillhöra skoterklubben.

De tre damer som hittade pengarna ska få hittelön lovar skoterklubben. Frågan är väl om det blir några efterspel för klubben vad gäller redovisningsrutinerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".