racing

STCC kommer till Östersund 2012

1:23 min

Bilracingserien STCC kommer till Östersund i augusti nästa år och dessutom även de efterföljande tre åren. Evenemanget kommer att arrangeras på Åre Östersund Airport och gamla F4 området.

Det är det nybildade bolaget Airport Race Östersund AB arrangerar evenemanget på Åre Östersund Airport i samarbete med STCC och Sport & Evenemang AB.

- Det här är en fantastisk möjlighet för Östersund att skapa en ny reseanledning och befästa vår strategi att vara en av landets bästa evenemangsstäder", säger Magnus Lindgren, näringslivschef Östersunds Kommun som länge jobbat för att få motorsportevenemang till regionen.

Det blir premiär för en mobil bankonstruktion och premiär för banracing på flygplats. Utifrån erfarenheterna från andra STCC race hoppas arrangörerna på stor publiktillströmning, snittet på liknande evenemang ligger på nära 20 000.

- Vi ser flygplatsen som en motor för regionen och besöksnäringen - vilket detta race är ett utmärkt sätt att illustrera det på, säger Susanne Norman, flygplatschef Åre Östersund Airport.