Lögner och oklarheter - så svarar företaget på anklagelserna om sexuella trakasserier

En kvinna i länet har anmält att hon blivit sexuellt trakasserad av sin chef. Nu har företaget svarat på anklagelserna till Arbetsdomstolen och av svaret framgår att företaget anser att kvinnan inte har något som helst fog för sina påståenden och dessutom kräver företaget ersättning för sina rättegångskostnader.

Kvinnan som arbetet i 20 år på företaget anklagade chefen för att vid flera tillfällen sagt mycket kränkande saker om henne i andra personers närvaro.

Företagets jurist skriver att han inte har sagt det, att ingen hört honom säga det, och att han aldrig skulle uttrycka sig så vare sig i jobbet eller privat.

Det fanns skärmsläckare med grova porrbilder på företagets datorer utan att någon ingrep, har kvinnan uppgivit.

Det är inte förenligt med föratagets policy och är ett helt felaktigt påstående, svarar företaget.

Kvinnan hittade ett fotomontage av sig sjäv med en penis i munnen och företaget har inte gjort tillräckligt för att ta reda på vem som gjort den, menar hon.

Man har ansträngt sig hårt för att reda ut det men utan att lyckas, menar företaget. Jämställdhetslagens krav är uppfyllda.

Eftersom kvinnan hade ett arbete på gång innan hon sa upp sig menar företaget att hennes anklagelser är efterhandskonstruktioner. Hon lät inte företaget förstå att hon kände sig kränkt, skriver man.

Om domstolen ändå skulle anse att det finns brister i hanteringen så kan det ändå adrig bli fråga om att hon skulle ha provocerats att säga upp sig, skriver man.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".