Striptease, något för Mörsil? Foto: Scanpix.
Krogunderhållning

Strippklubb öppnas i Mörsil

6:43 min

Efter nyår öppnar en klubb med stripshow i anrika värdshuset Brinkeboda i Mörsil. Krogägaren Dragan Bratic som driver strippklubbar på flera platser i landet ligger bakom satsningen.

Målgruppen är skidturister och ägaren Dragan Bratic har erfarenhet av branschen. Han driver redan strippklubbar i bland annat Särna i Dalarna. Det finns tradition på området i Åre kommun. Under 60-, 70- och 80-talen fanns i flera omgångar klubbar med stripshower i Ånn och Kall.

Polisen och Åre kommun fick reda på att det skulle öppna en strippklubb i Brinkeboda Värdshus för några dagar sedan. Dragan Bratic har haft flera strippklubbar runt om i Sverige, men för polisen här är hans verksamhet en ny företeelse.

På frågan om kopplingar mellan strippklubbar och kriminalitet svarar Håkan Jonasson, chef vid polisen i Östersund.

– Tittar man generellt i Sverige, framförallt i storstäder, så finns det kopplingar mellan stripp- och porrklubbar och kriminalitet, men jag kan inte kommentera den här personen. Men jag kan säga att jag personligen inte tycker om att det startar en strippklubb i Mörsil. Jag tänker framförallt på de personer som ska arbeta där och vilka villkor de kan tänkas jobba under, säger Håkan Jonasson, vid polisen i Östersund.

Fråga

#link=279392#        #link=280093#         

Dragan Bratic

Det är klart man får se könsorgan, det är det man betalar för

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista