Foto: Tomas Oneborg/Scanpix
Stormen Dagmar

Strömlösa evakueras från sina hem

0:54 min

I Bergs kommun har vädret ställt till det så pass att man väljer att evakuera ett par äldre personer i Rätansområdet,  berättar Annika Ryman, enhetschef för äldreomsorgen i södra delena av Bergs kommun.

– En person har vi redan tagit in på Östgärde äldreboende, en kvinna, och nu tar vi in en man också som bor i en by som har varit strömlös i två dygn nu. Det börjar bli utkylt och personalen och vi börjar bli oroliga för att det kan bli långvarit, säger Annika Ryman, enhetschef för äldreomsorgen i södra delen av Bergs kommun

På många håll där stormen Dagmar dragit fram så fungerar inte telefonin och trygghetslarmen hos många äldre människor fungerar inte. Både i Berg och Bräcke kommuner har man satt in extrapersonal i hemtjänsten för att åka runt till de äldre som har trygghetslarm och kolla av så att allt är okej.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista