Längdskidor

Johan Olsson vann masstarten

5:12 min

Johan Olsson visade i helgen att han är tillbaka  i världscuptoppen. Med säsongens andra världscupseger så har han överträffat sina egna förhoppningar, säger Olsson till P4 Jämtland.

Lördagens individuella seger på 30 km i tjeckiska Nove Mesto var till stor del vallarnas förtjänst , enligt Olsson. Herrstafetten på söndagen  blev som väntat  en sällskapsåkning och det blev en tredje plats för det svenska laget.

Johan berättar att han är oerhört nöjd över helgens framgångar.

- Känner att det var en rejäl urladdning efter lördagens seger, beskriver Olsson.

Han är väldigt ödmjuk och nöjd över det han lyckats prestera denna säsong.
- Att jag skulle vinna en masstart trodde jag aldrig. Det känns som snäppet svårare än att vinna ett individuellt lopp, säger Johan Olsson med eftertryck till P4 Jämtland.

Han trodde absolut inte i höstas när han slet med skadan i nacken att han skulle lyckas ta två individuella världscupsegrar. Johan känner att han kan vinna både individuellt och i masstart och det är en extra sporre inför nästa års VM i Val Di Fiemme.

På VM-programmet finns 50 km masstart och 15 km fristil individuellt och Johan känner att han kan vinna båda disciplinerna.

- Jag har haft en väldigt bra träningsperiod och kommer att köra alla tävlingar som återstår denna säsong, säger Johan avslutningsvis.