SOS alarms utredning av räddningsinsatsen vid skoterolyckan i Rönnöfors visar att de skickade iväg alla larm på rätt sätt, däremot hade det eventuellt varit bättre om olyckan kodats som drunkningstillbud på en gång. Foto: Pelle Zackrisson
Rönnöfors

SOS alarm gjorde rätt

Det gjordes inga fel i samband med skoterolyckan i Rönnöfors i början av februari, det visar SOS alarms egen utredning av sin del i räddningsinsatsen.

Enligt Sandra Öhnstedt som är produktionschef för SOS Alarm i Östersund så gick alla larm iväg på rätt sätt. Däremot kunde det ha varit bättre om olyckan kodats som "drunkningstillbud" i stället för "olycka mindre fordon" som den larmades ut som.

Men Sandra Öhnstedt vill inte uttala sig om ifall larmkoden kan ha påverkat räddningsinsatsen, utan hänvisar till Räddningstjänstens egen undersökning.

Olyckan skedde den 9 februari då ett sällskap med fem personer åkte över sjön, två av dem körde genom isen. En av männen räddades ur vattnet men avled på Östersunds sjukhus. Den andre föraren har ännu inte hittats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista