löneavtal

Handelsanställda nöjda med avtalet

Igår kväll blev avtalet mellan Handels och Svensk Handel klart, bara några timmar innan strejken skulle ha brutit ut. Lönemässigt innebär det nya ettåriga avtalet att butiksanställdas löner ökar med 710 kronor och lagerarbetarnas med 665 kronor i månaden.

Inger Woxlägd jobbar på Granngården i Östersund. Hon är nöjd med det nya avtalet:

– Ja, det är jag. Jag tycker att det blev bra. Det blev ju inte vad de krävde, men det duger.

Marie Clarin jobbar på Ö & B:

– Jag tycker att det verkar bra, fast det är ju lite synd att det bara gäller i ett år, men det får vi ta. Men annars så tycker jag att det var bra.

Mest nöjd är Marie med att provanställningarna förlängs till åtta månader:

– Det tycker jag är jättebra. Det ger en större trygghet till den som söker nytt jobb. Man får en större chans att visa vad man går för.

– Och pengarna var ju faktiskt ganska bra, tycker jag. Sjuhundra kronor drygt för en som jobbar heltid. Det får vi vara nöjda med. Det är skönt att slippa strejka, tycker jag, säger Marie Clarin.

Även Anette Olofsson på ICA Kvantum är nöjd med det nya avtalet:

– Det är bättre än jag trodde att det skulle bli. Visst hade jag förhoppningar om en löneökning på niohundra kronor, men det blev bättre än femhundra som var arbetsgivarnas bud, säger Annette, som tycker att det viktigaste med det nya avtalet var den nya löneökningen.>