P4 kollar

Företagare oroad för ökad rånrisk

1:21 min

Rånrisken ökar när företag tycker att det är för dyrt att banka pengar i en servicebox. Det säger Britt-Marie Nilsson, som är hudterapeut och driver företag i Östersund.
– Folk har dagskassorna hemma, säger hon.

Britt-Marie Nillson tycker att det är för dyrt att banka pengar i en servicebox. Hon säger att hon och många andra företag bara gör det någon gång i veckan, och att de istället har sina kassor hemma mellan gångerna.  På så sätt menar hon att rånrisken ökar.

– Det är lätt att bli rånad om man exempelvis har mycket pengar på sig eller hemma i en byrålåda, säger hon.

Sköts av ett värdebolag
Britt-Marie Nilsson är kund hos Swedbank. För henne kostar det 95 kronor per gång att få in pengarna på företagskontot via en servicebox.

Ingela Eriksson är biträdande kontorschef på Swedbank i Östersund och Krokom. Hon säger att anledningen till att det kostar att använda serviceboxen är för att det är ett värdebolag som sköter den servicen.

"Det är tokigt"
Men Britt-Marie Nilsson tycker ändå att det är konstigt att det ska behöva kosta för att få in pengar på sitt företagskonto.

– Jag tycker att det är tokigt. Varför ska jag behöva betala för att sätta in pengar i min egen bank? Det är tyvärr avgifter överallt, säger hon.