Åreskutan har varit stängd mycket på grund av hårda vindar. Foto: SR
skidåkning

Åreskutan ovanligt mycket stängt under säsongen

På grund av hård vind har liftarna på hög zon på Åreskuten varit stängda flera dagar i vinter. 10 dagar återstår av den här säsongen och exakt hur många dagar som hög zon varit stängd för skidåkning summeras efter den 30 april då liftarna stänger för vintern.

– Vi har haft ovanligt få skiddagar på själva Åreskutan på grund av hårda vindar som även lett till svår isbildning på bland annat kabinbanan, säger Linda Wasell, informationschef vid Skistar Åre

Skistar har anmälts till konsumentombudsmannen (KO) för vilseledande reklam. Anmälaren tycker att Skistar har bristfällig information till sina kunder eftersom det inte finns någon statistik på hur ofta liftarna måste stänga på grund av hårt väder.

Kritik har också framförts att bolaget inte sänkt liftkortspriserna när toppliftarna varit stängda.

– Vi följer de allmänna bestämmelser som är antagna av Svenska Liftanläggningars Organisation (SLAO) efter överläggningar med Konsumentverket men vi tar självklart till oss kritiken och kommer att föra en intern diskussion hur vi ska göra framöver, säger Linda Wasell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".