Elva rehabiliteringsplatser försvinner från Östersunds sjukhus. Foto: Jessica Brander
strokevård

Elva vårdplatser tas bort i Östersund

Elva vårdplatser försvinner från rehabcentrum i Östersund redan i oktober i år. Två avdelningar slås ihop till en. 41 platser blir 30.

-- Vi gör det av flera anledningar; utifrån de krav på besparingar vi har, för att följa nya nationella riktlinjer och framförallt som en naturligt följd av att vi ständigt arbetar för att utveckla nya arbetssätt och göra rehabiliteringen smidigare för patienterna, säger Björn Eriksson, chef för område hjärt- och kärlsjukdomar, neurologi, rehabilitering och reumatologi, i ett pressmeddelande.

Två avdelningar blås samman till en stor vårdavdelning. En del av den nya avdelningen blir veckoavdelning där patienter vårdas från måndag till fredag, och sedan vistas i sina hem under helger.

Samtidigt kommer de utöka sitt mobila team som besöker patienter på en radie av fem mil från Östersund. Både strokeavdelningen och verksamheten på Remonthagen ingår i Centrum för medicinska specialiteter. Centrumet ska totalt spara cirka 16 miljoner kronor år 2012.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".