21 katter har omhändertagits i Hammarstrand (Katten på bilden är inte en av dem som omhändertagits) Foto: Bertil Ericson/Scanpix
djurskydd

21 katter omhändertagna

Vid en kontroll hemma hos en djurägare i länet hittades döda och vanvårdade katter. 13 katter var så vilda och misskötta att de fick avlivas.

Det var för två veckor sedan som Länsstyrelsen genomförde en djurskyddskontroll i ett hus i Hammarstrand. Det slutade med att Länsstyrelsen valde att direkt fånga in och omhänderta 21 katter.

I ett rum hittades fem döda och flera vanvårdade katter, samt åtta kattungar. 13 katter var så vilda och misskötta att de fick avlivas. Katterna har levt i ett litet rum bland bråte, avföring och döda katter. Mannen som skött katterna har givit dem mat och vatten men de flesta har varit skygga.

– När de inte är tama får vi inte omplacera dem, det blir en för stor stress för dem att acklimatisera sig till människor, säger Åsa Regnander-Dahl på länsstyrelsen.

Fem katter har placerats om och mannen är anmäld för vanvård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".