Branden i Hallom startade i den här ladan. Foto: Räddningstjänsten
Räddningstjänsten

Storbrand nära ödelägga Hallom

"Det började brinna överallt"
2:48 min

Flera byggnader brann på måndagen i Hallom i Bergs kommun. Det var grym tur att det var så många som var hemma och kunde hjälpa till med släckningsarbetet, säger Roger Forseth som bor i byn till P4 Jämtland.

Det var vid 16-tiden på måndagen det började det brinna i ett uthus i Hallom. Byggnaden blev snabbt övertänd och på grund av den kraftiga vinden så har elden spridit sig till flera andra byggnader, bland annat till en byggnad som ligger några hundra meter bort.

En lada var övertänd och det brann kraftigt i ett vedförråd. Det fanns en risk att branden skulle sprida sig till en skogsglänta i anslutning till fastigheten, men räddningstjänsten lyckades stävja elden.

Räddningstjänsten koncentrerade sig på att rädda boningshuset som finns i närheten. Även en fjärde byggnad, en lada, har brunnit men fastighetsägaren lyckades själv släcka den branden.

Polis och räddningstjänst kunde lämna platsen strax innan 18 på måndagskvällen.

Enligt uppgifter från polisen ska ingen människa ha kommit till skada och enligt räddningstjänsten fanns det inte några djur i ladugården.

– Det finns ingen misstanke om brott, det var på grund av den hårda vinden som branden spred sig, säger Oscar Berglund, vakthavande befäl vid polisen i Jämtlands län till P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".