Alexander "Alx" Danielsson i Uppsala och hans kollegor lägger sitt motorsportföretag vilande och säljer ut utrustning och annat. Foto: Billy Abraha/SR
Motorsport

Alx Danielsson säljer tävlingsteamet

Hör en intervju med Alexander Danielsson
3:44 min

Den som vill köpa hela eller delar av ett färdigt racingteam får chansen när racingföraren Alexander Danielsson, ursprungligen från Frösön, lägger ned tävlingsverksamheten.

Raceföraren Alexander "Alx" Danielsson från Jämtland säljer sitt raceingteam DMS och lägger sitt motorsportföretag vilande. Danielsson Motorsport har under fem säsonger tävlat i flera racingklasser och har varit hemvist för flera framgångrika förare. En av dem är Alexander Danielsson själv som fortfarande innehar rekordet vad gäller vinstprocent, i en av tävlingsserierna.

Det är kombinationen av dålig ekonomiska bärighet och en vilja att satsa mer på den egna karriären som göra att han säljer teamet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".