Stort bärgningsarbete för att få upp tankbilen

Under hela torsdagen har räddningstjänst, polis och bärgningsteam arbetat med att få upp den tankbil som i går kväll åkte av vägen på E14 i västjämtland mellan Tångböle och Ånn.

Joakim Lust arbetar med själva bärgningen.

- Det har gått mycket bra och jag kan tänka mig att den här lastbilen kan ta sig härifrån för egen maskin, säger Joakim Lust. 

Tankbilen var på väg västerut när den åkte i diket vid tio-tiden i går kväll. Den första uppgiften om att tankbilen skulle innehålla högexplosivt ammoniumnitrat visade sig senare vara felaktig. Det är inte bara svensk personal som har arbetat vid olycksplatsen. Ett norsk bärgningsteam har också hjälp till, och Öjvinn Henn lovordar samarbetet över gränsen.

- De brukar ringa till oss och kolla om vi kan komma. Vi har varit i Sveg och på andra platser i Jämtland, säger Öjvinn Henn som tycker att det har fungerat bra med samarbetet på E14 under torsdagen.

Under nästan hela dagen har det varit stopp i en av körfilerna och under två tillfällen har vägen varit totalt avstängd. Polisen har dirrigerat trafiken.