Motor evenemang

Ställer in flyg för att sätta Östersund på kartan

1:46 min

Åre-Östersunds Flygplats kommer att stängas ner mellan den 10 och den 12 augusti på grund av att motortävlingarna STCC ska köras på landningsbanan. Magnus Trense är marknadsansvarig på flygplatsen på Frösön och han ser inte det här som något problem.

– Vi vill vara en motor i regionen och vara med att driva utvecklingen för det kommer så klart att gynna oss också, säger Magnus Trense är marknadsansvarig på flygplatsen på Frösön.

Under sommaren är det låg säsong för flygplatsen och under de aktuella tävlingsdagarna är det tre flighter tur och retur som kommer att ställas in när flygplatsen stängs ner.

– Vi tycker att det här är en jätte stor möjlighet och vi vill gärna hjälpa till att än en gång sätta Jämtland och Östersund på kartan som den bästa evenemangsstaden, säger Magnus Trense.

Är flygbolaget verkligen med på det här?

– Vi har så klart förankrat den här idén med de bolag som flyger och allt som har med verksamheten att göra och jag tycker att det är så kul att alla gemensamt sluter upp och säger att det är viktigt  att vi får till ett bra motor evenemang också. Då kan alla hjälpa med att rucka lite på den ordinarie verksamheten, säger han.