Inbrottstjuven har än en gång tagit sig in i en lägenhet i Östersund genom en öppen balkongdörr. Arkivbild: Pontus Lundahl/Scanpix
inbrott

Fasadklättraren slår till igen

Polisen: ”Vi tror att det är en man”
1:01 min

Den så kallade fasadklättrartjuven fortsätter att slå till mot lägenheter i Östersund. Nu har det varit tre nya inbrott i centrala Östersund. 

Det senate inbrottet har skett under natten mot fredag. Ännu en gång har någon tagit sig in i en lägenhet via en olåst balkongdörr. En dator och kontanter har stulits från en lägenhet på Prästgatan i Östersund. Mellan tisdag och torsdag har det nu varit tre nya inbrott.

Polisen uppmanar alla Östersundsbor att låsa sina balkongdörrar med tanke på att det den senaste tiden har skett flera liknande inbrott och stölder.

Patrik Åström, som är förundersökningsledare vid polisen, säger att de har vissa spår att gå på, men han vill inte säga vad. I dagsläget har de ingen misstänkt, men de misstänker att det är en man som ligger bakom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".