Lars Landin, ÖFK. Foto: Lennart Hobring SR 120521
Fotboll och kultur

Östersunds FK arrangerar kulturfestival

5:58 min

Östersunds fotbollsklubb gör en ovanlig satsning. I helgen arrangerar de en kulturfestival för sina spelare med teater, föreläsningar och konserter. Förhoppningen är att stärka sina spelare.

Kulturakademin heter ÖFK:s kultursatsning som arrangeras den 25-26 maj. För många känns det kanske lite konstigt att en fotbollsförening väljer att satsa på ett kulturevenemang, men det är fördomar som klubben vill ändra på. Föreningen hoppas att satsningen ska stärka ungdomarna i deras utveckling.

– För många så finns det en klar avgänsning mellan kultur och idrott, men vi ser det inte så. Vi tycker att idrotten är en slags kultur och kultur kan ju även vara idrott. Vi vill få ihop de här världarna. Vi ser det som att ju mer vi kan berika människor, spelarna i det här fallet och även andra, ju bättre är det för spelarna och i slutändan kanske även för oss som fotbollsklubb, säger Lars Landin, ÖFK.

Kultursatsningen har premiär i helgen och det blir en mix av litteratur, dans, musik, teater och konst på temat fotboll och kultur. Det arrangeras för spelare i ÖFK, men även ungdomar som inte spelar är välkomna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista