Vad männen ska ha gjort, som gör att de nu misstänks för jaktbrott, vill åkalgaren Åse Schoultz inte berätta i nuläget. (Bilden har inget med det här fallet att göra.) Arkivbild: Länsstyrelsen Jämtlands län/Johan Nyqvist
jaktbrott

Avgörande dagar i vargjaktsutredning

Polisen fortsätter att utreda och förhöra de fem män från länet som sitter häktade misstänka för grovt jaktbrott mot varg.

Enligt åklagaren Åse Schoultz håller polisen ytterligare förhör med de fem männen imorgon tisdag, och på onsdag ska åklagaren besluta om hon ska ansökan om förlängd häktning eller om männen ska släppas fria. Vad männen ska ha gjort, som gör att de nu misstänks för grovt jaktbrott, vill åkalgaren inte berätta i nuläget.

Männen greps för drygt två veckor sedan vid Ulvsjön, i ett skogsområde på gränsen mellan Dalarna och Härjedalen. Männen har nekat till brott och uppgett att de var ute för att rekognosera för en bäverjakt.

Misstänkt jaktbrott

#text=5098307#
#text=5103344#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista