Polisen misstänker att det är en person som snabbt gått in i lägenheterna och att han eller hon haft medhjälpare utanför. Arkivbild: Pontus Lundahl/Scanpix
Inbrott

Nätet dras åt kring klättrande tjuvar

Den senaste tidens fasadklättrarinbrott i lägenheter i Östersund kan vara på väg att lösas. Polisen har flera intressanta personer som kan vara inblandade.

Den senaste månaden har sju inbrott skett i Östersund genom att tjuvarna tagit sig in genom att klättra på fasad eller stuprör och gått in via öppna balkongdörrar. Vid inbrotten har datorer, smycken, telefoner och kontanter stulits.

– Vi har flera intressanta personer som vi misstänker kan vara inblandade, säger Per Thelin, vid polisen och berättar att man nu bland annat har mycket intressanta signalementsuppgifter att gå på.

Polisen misstänker att det är en person som snabbt gått in i lägenheterna och att han eller hon haft medhjälpare utanför.

Nytt inbrott
Det senaste försöket till inbrott skedde i helgen på seniorboendet på Rådhusgatan. En boende har uppgett till polisen att någon försökt ta sig in i en lägenhet.

– Den boende satt uppe ganska sent på natten och tittade på TV när han hörde ljud från balkongtaket, när han tittade ut så såg han en man som flydde från platsen, vi kommer sannoligt att rubricera det som försök till grov stöld, säger Per Thelin.

Polisen hoppas kunna lösa inbrotten inom kort.

Tidigare rapportering:Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista