Räddningstjänsten Norra Jämtland
Räddningstjänsten

Härjedalen tar beslut om bättre räddningstjänst

Härjedalens kommun har planer på att öka samarbetet med Jämtlands räddningstjänstförbund. Tanken är att köpa tjänster från dem för att få en bättre räddningstjänst i kommunen.

I dag ska politikerna i kommunstyrelsen i Härjedalen ta ställning till om räddningstjänsten i Härjedalen ska öka samarbetet med Jämtlands räddningstjänstförbund, där för närvarande alla länets kommuner utom Härjedalen och Åre ingår.

Tjänstemännens förslag är att Härjedalen ska köpa tjänsten som räddningschef i Härjedalen och vissa brand- och olycksförebyggande tjänster från Jämtlands räddningstjänstförbund.

– Tanken är att förbättra räddningstjänsten i Härjedalen, genom att samarbeta med en organisation med större resurser, säger Panos Aleplyotis, som är chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

Att Härjedalen skulle gå med som medlem i Jämtlands räddningstjänstförbund är inte aktuellt enligt det nuvarande förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".