Skidtunnel i Vuokatti, Finland / Foto: Malin Hoelstad Scanpix
Bräcke kommun har idéer om att bygga en skidtunnel likt den här i Finland. Foto: Malin Hoelstad/ Scanpix
Längdskidor

Planer på skidtunnel i Bräcke

0:56 min

Bräcke kommun har funderingar på att bygga en skidtunnel. Nu har kommunen och flera aktörer inom skidsport, turism och affärsutveckling sökt EU-medel för att undersöka idén.

I trakterna av Gällö finns ett stort bergrum som försvaret en gång i tiden använt, men som nu står tomt och som kanske skulle gå att förvandla till en skidtunnel för träning på snö året runt. Det är en idé som Bräcke kommun och bland andra Jämtland- Härjedalen Turism, skid- och skidskytteförbunden och Vintersportcentrum vid Mittuniversitetet står bakom.

– Alla tyckte att det lät som en spännande idé och att det skulle passa bra in i regionens utveckling, säger Bengt Flykt som är kommunchef i Bräcke.

Nu har de lämnat in en anökan om EU-stöd för att undersöka förutsättningarna att bygga en tunnel, dels de tekniska förutsättningarna men också vad det skulle kosta att bygga en skidtunnel. Efter sommaren väntas ett första besked.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista