Barn och ungdomsidrott

Idrottsledare fick stipendier

Nu har Östersunds kommun delat ut 2012 års idrottsstipendier i kommunen. Mottagarna är Elisabeth Melander, Östersunds Bugg & Rock n Roll klubb, Jessica Scott, Östersunds Dancehall, Camilla Backman, Ope IF och Mats Portinsson, Östersunds Bandysällskap.

De får 2 500 kr vardera för sina insatser inom idrotten och stipendierna delades ut vid en sammankomst på rådhuset i Östersund på tisdagen.

Motiveringarna är som följer:

Elisabeth Melander tilldelas idrottsledarstipendiet för sitt engagemang och sina insatser för ungdomar. Elisabeth var med och startade upp projektet Sommardansskolan år 2005. Genom Sommardansskolan får ungdomar möjlighet till en glädjeskapande sommaraktivitet som för deltagarna ofta är sommarens höjdpunkt. Ända sedan starten har Elisabeth, genom sitt starka engagemang och brinnande intresse för dansen, spridigt dansglädje till en stor mängd ungdomar.

Jessica Scott tilldelas idrottsledarstipendiet för sitt engagemang och sina insatser för barn och ungdomar. Jessica engagerar andra ungdomar att leda både vuxna, ungdomar och barn i att känna glädje genom dans. Glädjen som dansen skapar betyder enligt Jessica mer än den enskildes förmåga. Jessica lägger stor vikt vid att bryta de traditionella könsrollerna genom dansen, vilket gör henne till en trygg förebild för de ungdomar hon inspirerar.

Camilla Backman tilldelas idrottsledarstipendiet för sitt engagemang och sina insatser för barn och ungdomar. Camilla har bland annat under sina många år i klubben starkt bidragit till att höja flickors intresse för fotboll, vilket har gjort att klubben nu har lika många spelande pojkar som flickor. Camilla har också genom sin drivkraft rekryterat, engagerat och entusiasmerat andra ledare i klubben, vilket varit betydande för ungdomarnas utveckling.

Mats Portinsson tilldelas idrottsledarstipendiet för sitt engagemang och sina insatser för barn och ungdomar. Mats har under lång tid varit verksam i klubben och delat med sig av ett sällan skådat engagemang till alla aktiva oavsett ålder. Mats ansvarar för bandyskolan där barnen finner glädje för sporten och är dessutom lagledare för A-laget. Genom sina insatser personifierar Mats en sann eldsjäl.

Mats Portinsson kommer att hyllas och ta emot sitt stipendium vid nationaldagsfirandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista