Foto: Nisse Schmidt/Scanpix.
TRAFIKOLYCKA

En död och flera svårt skadade i olycka i Idre

"Det har varit kaotiskt"
0:52 min

En person omkom och flera skadades allvarligt när en minibuss krockade med en personbil på riksväg 70, söder om Idre, i morse. I bussen åkte elva skogsarbetare från Ukraina på väg till jobbet.

Det var strax före 07:00 i morse som olyckan inträffade. Minibussen med elva ukrainska skogsarbetare, krockade med en personbil och körde av vägen och voltade.

– Det har varit kaotiskt, alla personer var ur bussen när vi kom fram, liggandes ståendes. Vi har haft enormt mycket sjukvårdsresurser på plats, säger Jan-Olov Olsson, räddningschef i Älvdalen.


Chockades svårt
Efter minibussen åkte en folkvagnsbuss med fler skogsarbetare. De blev vittne till olyckan. Flera av dem är chockade. Det gäller även föraren av personbilen.

Ambulanser från Sälen, Funäsdalen, Särna, Älvdalen och Norge dirigerades till platsen. En ambulanshelikopter har också deltagit i räddningsarbetet.


POSOM aktiverad
I nuläget är en person avliden. De två svårast skadade är förda till Norge för vård. En fördes dit med ambulanshelikoptern.

Två är förda till Mora lasarett. Sex, som är lindrigt skadade eller chockade, fick åka till Särna vårdcentral.

I Idre har POSOM-gruppen aktiverats för att ta om hand chockade människor.

Dalanytt
dalanytt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".