Foto: Fredrik Persson/ Scanpix
Arbete

100 personer mister jobbet

1:03 min

Nummerupplysningsföretaget 118 100 lägger ner sitt kontor i Östersund. Omkring 100 personer mister sina jobb.

De anställda fick beskedet på torsdagmorgonen och totalt är det omkring 100 personer, både fast anställda och visstidsanställda, som drabbas. Orsaken är att företaget har för få kunder. 

- Hela den här branschen känner av att man får färre kunder. Orsaken är bland annat smartphones. Internet är ju extremt lättåtkomligt att nå i dag, säger Mikael Benckert som är VD för 118 100.

För de anställda var beskedet inte helt oväntat.

– Jag tror att folk misstänkte att något skulle hända, men vi visste inte i vilken utsträckning, säger Lena Reppe Ates, som är Fackförbundet Sekos ledamot på arbetsplatsen.

Hur är stämningen idag?

– Det är låg stämning just nu, det drabbar många och arbetsmarknaden ser ju inte så bra ut just nu, säger Lena Reppe Ates.

Tjänsten 118100 kommer att fortsätta att finnas men produktionen kommer att drivas av ett annat företag, Eniro, som redan finns i Östersund. Men om de kan ta över personal vet inte Mikael Benckert.

– Det finns ett underskott på den kunskap vår personal har i Östersund, det är i alla fall ett litet ljus en dag som denna, säger Mikael Benckert.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista