Victoria Roos tror att turismen kan påverkas negativt när flyget slutar gå och olika turistattraktioner är stängda. Foto: Billy Abraha
besöksnäring

Färre besöksmål försämrar turismen i Östersund

Turisterna som vill till Östersund i sommar kan inte bara få det svårt att ta sig hit. De kommer även att mötas av igenbommade besöksmål. Nextjet slutar flyga till Östersund, Lövstabadet har stängt, Marité brann ner och Ångbåten Thomée ser ut att stå stilla i sommar.

- Blir svårt att locka hit folk, säger 20-åriga Victoria Roos.

Tidigare i veckan gick flygbolaget Nextjet ut med att företaget ska sluta flyga mellan Östersund och Bromma. För några dagar sedan totalförstördes dessutom Restaurang Marité i en brand. Det tillsammans med att Lövstabadet ska vara stängt i sommar och att det fortfarande är oklart med vad som egentligen kommer att hända med ångbåten Thomée är negativt för turismen i Östersund.

- Många av dem som kommer hit och som har varit här tidigare kommer sakna mycket av det här, säger Ingrid Borgström från Östersund.

Även Mats Forslund, vd Jämtland/Härjedalen turism, tror att de här kan påverka turismen negativt.

- Kortsiktigt är det inte alls bra. Att Nextjet slutar att flyga hit är ett problem. Tillgängligheten hit är en av de främsta frågorna som vi arbetar med, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".