Luka Marolt har skrivit på för kommande säsong med Jämtland Basket. Foto Scanpix
basket

Marolt återvänder till Jämtland Basket

Jämtland Basket har gjort klart med sin nionde spelare inför den kommande säsongen. Det är Luka Marolt från Slovenien som återvänder till klubben. Han spelade med Jämtland för två säsonger sedan.

– I Luka får vi en spelare som kan göra lite av allting, en spelare som kanske inte är bäst på en specifik grej, men istället väldigt bra på många saker, en allround spelare helt enkelt. Fördelen med Luka är att han verkligen ville komma tillbaka till Jämtland Basket och Östersund och just den passionen för klubben, för staden är något jag värderar väldigt högt och som faktiskt är väldigt sällsynt idag inom elitidrotten där det annars oftast bara handlar vem som betalar mest och bäst, säger Dennis Aulander.

-_ I Luka ser jag en stabil försvarsspelare och en individ som sju dagar i veckan kommer sätta laget före jaget, en duktig passningspelare som dessutom är fullt kapabel att skjuta bollen i korgen om tillfällena skulle dyka upp, analyserar Aulander.

– Jag trivs riktigt bra i Östersund och Jämtland Basket. Jag ser verkligen framemot säsongen och att få träffa alla vänner igen. Familjen följer med och planen är att förutom träning även lära mig en del svenska och vara delaktig en del på ungdomssidan i föreningen.

Jämtland har alltså redan nu nio spelare klara och de sista pusselbitarna kan vara på väg att falla på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".