Det är viktigt att lyfta frågan om kultur, tycker både kulturföreningen Startskotts Björn Höglund och Östersunds informationschef Eva Larsson. Foto: Lisbeth Hermansson/SR
Kultur

Eva Larsson: "Det har blivit ett missförstånd"

Östersunds informationschef Eva Larsson har blivit utbuad på nätet efter en tidningsartikel om kulturens vara eller inte vara i Östersund. Det är rubriken "Det går inte att marknadsföra något som inte finns" som orsakat en storm av protester.

Det var i måndagens Östersunds Posten som Eva Larsson uttalade sig om varför Östersund hårdlanseras som "Vinterstaden" och varför stans kulturliv inte lyfts fram. Eva Larsson menar att det blivit ett missförstånd.

- Det har blivit fel eftersom det fattas en pusselbit i kommunikationen, det är inte tydligt vad jag menar, säger Eva Larsson till P4 Jämtland. 

Östersunds kommun har enligt henne gjort nogranna analyser om vad kommunen ska ha som spets i sina marknadsföringskampanjer - och i de analyserna har kulturen lyst med sin frånvaro.

Kulturföreningen Startskotts medlem musikern Björn Höglund är inte nöjd med svaret.

- Folk känner sig trampade på eftersom det finns ett enormt rikt kulturliv i Östersund, säger han.

Klicka på ljudlänken och hör Björn Höglund och Eva Larsson diskutera kulturens roll i Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".