Det är just nu stora problem med tågtrafiken norr om Stockholm. Foto: Bertil Ericson/Scanpix
Trafik

Stora tågförseningar efter elfel

Ett strömavbrott har orsakat stopp i tågtrafiken idag. Alla tågavgångar från Stockholms central och norrut berörs. Felet är åtgärdat men resenärer får räkna med förseningar.

Ett elfel i Häggvik norr om Stockholm orsakade dagens stora stopp i tågtrafiken. Felet är åtgärdat men kapaciteten är fortsatt något reducerad och resenärer får räkna med förseningar resten av dagen. Först imorgon klockan 05.00 räknar Trafikverket med att all trafik ska rulla enligt tidtabell igen. Tills dess uppmanas resenärer att fortsätta följa trafikmeddelanden.

Eftermiddagståget från Stockholm till Östersund beräknas inte påverkas nämnvärt av dagens störningar.

Trafik leds om
Hittills har 20 fjärrtåg och regionaltåg påverkats av dagens tågstopp, enligt SJ. På sträckorna mellan Stockholm och Dalarna respektive Stockholm och Sundsvall kan tågen nu ledas om, men en längre resväg skapar förseningar. SJ har inte satt in några bussar för resenärer som drabbats.

Ingen bussersättning
– Tågen ersätts inte med bussar eftersom alla bussar är bokade på grund av något stort evenemang, vi kommer att vänta till dess att vi kan köra tågen, säger Thelma Henrysson, vid SJs informationsavdelning.

Den kabelbrand som orsakat dagens problem inträffade i samband med ett arbete vid omformarstationen i Häggvik. Två personer ska enligt Trafikverket ha förts till sjukhus efter att ha fått rök i sig när branden släcktes. Senare har de kunnat skrivas ut från sjukhuset.

#link=279392#        #link=280093#         

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista