Regissören Karl Seldahl, skådespelaren Kajsa Linderholm och pjäsförfattaren Sven Wollter. Foto: Karl Seldahl.
Kultur

Wollter i Döda fallet

4:28 min

"Flykten till Ravundbergen" heter Sven Wollters första och nyskrivna pjäs som har premiär i Döda fallet på midsommarafton.

Pjäsen bygger på välkända berättelser och legender som går så långt bak som till bibeln och som använts i många sammanhang. En äventyrshistoria under 1500 - talet med mycket sång och musik och med inslag av underfundig humor där vi följer tjänsteflickan Valborg som flyr med ett barn hon räddat undan soldater i ett krigshärjat Jämtland under en tid där norrmän och svenskar slogs om herraväldet. Vi får se godhet kontra ondska, mod mot feghet, medkänsla mot själviskhet, givmildhet mot girighet och hur förnuftet och kärleken segrar i en galen värld.

För regi svarar Karl Seldahl
Medverkande: Ingmar Virta, Kim Anderzon, Mikael Rahm, Kajsa Linderholm, Yngve Dahlberg, Anders Öhrström, Karin de Frumerie, Anders Tolergård samt Ragunda Amatörteatersällskap. Musik: Lasse Sörlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista