Fiberkabel för internet. Foto: July Auguststierna
Internet

Bredbandsproblem i Rötviken

Jämtkraft: "Vi jobbar med att säkra upp det"
0:48 min

Bredband via fiber blev modellen i Rötviken förra året. Äntligen tyckte många - men sedan började strulet. Ständiga avbrott och kunderna har hamnat i kläm mellan operatörer och nätägaren. Ett arbete för bot och bättring pågår just nu.

IP-telefonin tystnar, datortrafiken tvärnitar när man arbetar, just när filmklippet är som mest spännande blir det stillbild. Det har varit vardag för de Rötvikenbor som använder Jämtkrafts bredband. Trots en väl tilltagen fiberoptik har flera kunder i Rötviken haft stora problem med sin trafik sedan i höstas.

-- Man hamnar mellan stolarna, operatören hänvisar till Jämtkraft och tvärtom. Ibland orkar jag inte ens felanmäla, man har annat att göra, berättar Göran Jonsson från Kälen i Rötviken.

Bot och bättring
Jämtkraft säger att de har haft problem i området och arbetat mycket med det och nu ska det i stort vara ordnat.

-- Vi arbetar både med att säkra tekniken och att hitta lösningar för att kunderna inte ska bollas mellan operatören och oss, säger Nils Johansson, driftansvarig för Jämtkrafts telecom.

Ersättning
De verkar ha kommit en bra bit på vägen då bredbandet de senaste dagarna har fungerat mycket bättre berättar Göran Nilsson, men han skulle vilja se någon slags kompensationen för strulet.

– Alla kunder som känner att de har haft problem med störningar ska definitivt ta kontakt med oss, säger Nils Johansson vid Jämtkraft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".