Krister Karlsson driver sushiföretag i Östersund. Foto: Oscar Pierrou
Lyssnartips

Företagare sökte personal förgäves

1:45 min

Företagare i Östersunds kommun kritiserar arbetsförmedlingen för att inte kunna ordna folk som vill jobba. Tre av varandra oberoende företagare har alla hört av sig till oss med samma kritik.

En av kritikerna är Krister Karlsson som med sitt företag lagar sushi som skickas till matbutiker runt om i Sverige.

– Det senaste exemplet är från februari i år då jag sökte en produktionsansvarig akut. Kraven var inte särskilt höga utan personen skulle vara noggrann, flitig och komma i tid på morgonen. Men tiden gick och ingen hörde av sig. Och då funderar man ju vad håller de på med på arbetsförmedlingen, säger han.

Fler företagare med samma kritik
Krister Karlsson är en av tre företagare i länet som hört av sig till oss med samma tips. Förutom hans sushifirma så hörde även en städfirma och en lantbrukare av sig. Alla tycker att de får för dålig hjälp av arbetsförmedlingen.

Johan Tegnhed är talesperson för arbetsförmedlingen i Östersund.

– Här har vi en arbetsgivare som har samarbetat med arbetsförmedlingen och inte är nöjd. Och varje gång det händer så tycker jag att det inte är bra. Utan vi ska ju leverera den tjänst som arbetsgivaren vill att vi ska leverera. Det är ju på det sättet som arbetsgivaren kommer tillbaka. Är det så att man har haft ett missnöje så vill vi jättegärna att man kommer tillbaka till oss så att vi kan göra det bättre vid nästa tillfälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista