1 av 2
David Accam, mittfältare i Östersunds FK. Foto: Billy Abraha
2 av 2
David Accam, snabb mittfältare i ÖFK. Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
Fotboll

Stort intresse för Accam

1:43 min

David Accam i Östersunds FK kan snart vara såld. Under gårdagens match mot Enköping fanns representanter från flera allsvenska klubbar på plats för att titta på honom.

– Allsvenskan vore en dröm, säger den 21-årige mittfältaren.

Igår spelade Östersunds FK mot Enköping SK på bortaplan i division 1 Norra. Där fanns representanter från minst fem allsvenska klubbar på plats för att följa mittfältaren.

– Det är ett jättestort intresse. Vi har aldrig varit med om något liknande tidigare, säger Daniel Kindberg, ordförande i Östersunds FK.

Enligt Daniel Kindberg håller föreningen på att förhandla med ett flertal allsvenska klubbar. Vilka det handlar om vill han inte säga.

Säljas i sommar
David Accam, som har kontrakt med Östersunds FK fram till sommaren 2014, kan säljas redan i sommar.

– Ja, så kan det absolut bli. Men då är förutsättningen att vi kan ersätta honom, annars säljer vi inte, säger Daniel Kindberg.

Föreningens ordförande menar att en eventuell försäljning av David Accam blir en miljonaffär.

– Det är klart att han kostar flera miljoner.  Varför skulle vi annars sälja? Vi vill vinna matcher, och han är en matchvinnare. Davids värde ligger på den nivån, säger han.

"En spännande spelare"
GIF Sundsvall är en av klubbarna som var på plats för att titta på David Accam i Enköping.

– Vi förhandlar inte med ÖFK just nu men det är en spännande spelare. Det ska bli intressant att följa honom i fortsättningen, säger Urban Hagblom, rekryteringsansvarig i Gif Sundsvall.

David Accam är glad över den uppmärksamhet han har fått, och han säger att det är ett kvitto på att han har spelat bra. Men han har inte varit i kontakt med några allsvenska klubbar än.

– Allsvenskan vore en dröm. Alla fotbollsspelare vill spela på en så hög nivå som möjligt. Just nu spelar jag i ÖFK och jag ska hjälpa laget att vinna fler matcher. Sedan får vi se vad som händer i framtiden, säger han.

#link=279392#        #link=280093#         

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista