Travstjärnan kom aldrig till start i Jämtlands Stora Pris på Östersundstravet (bilden) efter sitt äventyr på Inlandsbanan. Foto: Lennart Hobring/Sveriges Radio
Trav

Travstjärna struken efter snedsprång

1:08 min

En av sportens stora stjärnor, god för drygt tre miljoner i insprungna prispengar, var på fredagen ute på äventyr på väg till helgens stora travtävlingar i Östersund.

Travhästen Micro Mesh lyckades sparka upp dörren på transportbussen och föll ur fordonet på vägen utanför Orsa. Den omtumlade hästen flydde från platsen och drog iväg längs ett järnvägsspår.

Larmet gick om att den värdefulla hästen, som sprungit in över tre miljoner kronor, var på rymmen. Emma Ivarsson, tågvärdinna på Inlandsbanan, nåddes av meddelandet. När hon såg hästen vid sidan av spåret tvekade hon inte.

– Jag lockade på honom och då kom han. Jag hann inte ens tänka på att jag egentligen är hästrädd, berättar hon för P4 Jämtland.

Micro Mesh klarade sig från äventyret med några mindre, ytliga sår och såg först ut att kunna starta i Jämtlands Stora Pris på lördagen.

Men under morgonen tog man beslutet att stryka Micro Mesh på grund av de sårskador han ådrog sig.

Förutom Micro Mesh är även Yarah Boko struken i Jämtlands Stora Pris på grund av skada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista