Polishelikoptern har använts i sökandet. Foto: Marcus Frånberg
Räddningspådrag

Stort sökpådrag efter saknad man

1:28 min

Polisen har hittat en del kläder i området där de söker efter en 25-årig man från Ånn som varit försvunnen sedan i torsdags.

– Än så länge vet vi inte om kläderna tillhör den saknade mannen. Vi kommer att ta ett beslut om hur vi ska fortsätta sökandet ikväll, säger Lennart Dahlen som är vakthavande befäl hos polisen i Jämtland.

Han anmäldes försvunnen i lördags, men ingen har sett till honom sedan i torsdags. På söndageftermiddagen drog polisen igång sökandet efter mannen, med hjälp av hundpatruller och helikopter. Hundpatrullerna har sökt hela natten och i dag har mer resurser satts in. Sökandet sker i ett område där man har lyckats pejla in mannens mobiltelefon.

Signalement
Mannen beskrivs som 180 centimeter lång, smal kroppsbyggnad och med bruna ögon och mörkt hår och skägg.

– Det är bekymmersamt att mannen varit borta så pass länge och vi inte vet vad han har för utrustning om han befinner sig ute i terrängen. I natt har det varit minusgrader i området, säger polisens vakthavande befäl August Knutsson till P4 Jämtland.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med alla eventuella tips och iakttagelser till telefonnummer 114 14.

#link=279392#        #link=280093#         

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista