1 av 2
Så här tomt kan det gapa i mjölkkylen när Arla levererat för lite mjölk. Foto: Britt-Inger Hellström
2 av 2
Joackim Maltesson som är ansvarig för mejerivaror på Coop Forum
Mejeri

Arlas leveransproblem irriterar

Joackim Maltesson: ”Kunderna blir ju irriterade på oss”
1:29 min

Sedan Arla tog över som dominerande leverantör till länets butiker av mjölk och andra mejeriprodukter så klagar både kunder och handlare. Ibland fattas varor, andra gånger är de dåliga.

Det händer att det ekar lite tomt i mejerihyllorna runt om i länets matbutiker. Anledningen är att mejerijätten Arla har leveransproblem och butikerna blir utan sina beställda varor.

– Det har antingen blivit för mycket, för lite eller fel produkter, säger Joackim Maltesson som är ansvarig för mejeriprodukterna på Coop Forum i Östersund och som ledsnat på allt strul.

Irriterade kunder
Problemen har pågått under en längre tid. Han säger att det har blivit lite bättre den senaste tiden, men Joackim Malteson är ändå mycket kritiskt. Även andra mejeriansvariga som vi har pratat med i Östersund är kritiska av samma skäl.

– Kunderna blir ju irriterade på oss förstårs, säger Joackim Malteson.

Helt slut
Det kan fattas ett par vagnar mjölk som var och en innehåller 500 liter. Det händer också att förpackningar är halvtomma eller inte är datummärkta på rätt sätt. Butiken har också stått helt utan mejerivaror.

– Grädden och mjölken har fattats ett antal gånger, säger Joackim Malteson.

Han upplever också att när butiken påtalar bristerna så möts man av ointresse från Arlas sida.

Tekniskt problem
På Arla säger de att det är tekniska fel i beställningssystemet som är problemet. Dan Danielsson som är kundservicechef på Arla Foods säger att han hoppas att det ska vara övervunnet om några veckor.

– Jag ber verkligen om ursäkt om någon känner sig dåligt behandlat, det är något vi jobbar hårt med, säger han.

#link=279392#        #link=280093#         

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".