Foto: Henrik Montgomery / Scanpix
Bostadsinbrott

Misstänkt fasadklättrartjuv gripen

1:25 min

En misstänkt för de spektakulära fasadklättrarinbrotten i Östersund och Falun greps på måndagseftermiddagen av polis. Mannen, som är i 20-årsåldern, misstänks för ett flertal stölder.

Mannen, som har kallats fasadklättraren, har specialiserat sig på att klättra upp för fasader och ta sig in i bostäder via balkongen. Och medan offren sover har han sedan stulit värdesaker.

Han anhölls i sin frånvaro och greps på måndageftermiddagen i Borlänge. Han befinner sig på polishuset i Borlänge, uppger polisen i Dalarna.

Efter polisförhör sitter han nu anhållen, skäligen misstänkt - den lägre graden av misstanke - för en serie annorlunda och fräcka inbrott.

Senast i slutet av förra veckan var fasadklättraren i farten.

Under natten till onsdagen vaknade en lägenhetsinnehavare i Falun av en okänd person inne i bostaden. Den objudne nattgästen tog sig ut ur lägenheten via balkongen.

Det var då det elfte inbrottet i Falun där polisen misstänker att samma person ligger bakom. Natten till i fredags kom det tolfte inbrottet på kort tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista