Storsjöcupens vinster går till de ideella föreningar som arrangerar cupen. Foto: Billy Abraha
Storsjöcupen

Storsjöcupens vinst stort stöd för föreningarna

1:21 min

För många fotbollspelande barn och ungdomar är Storsjöcupenen en stor fest. Men turneringen är också viktig ur ett ekonomiskt perspektiv. Storsjöcupen arrangeras av Ope IF, IFK Östersund och Frösö IF. Vinsten som turneringen gör går till ungdomsverksamheten i de tre föreningana.

Storsjöcupen är en ideell förening som arrangeras av Ope IF, IFK Östersund och Frösö IF. Den eventuella vinsten går till föreningarnas ungdomsverksamheter.

– En betydande intäkt för oss, säger Johan Tegnhed, ordförande i Frösö IF.

– Storsjöcupen är en jättestor intäkt för Frösö IF. Där är vår kiosk ett bra exempel. 70 procent av intäkterna som vi har på ett år i vår kiosk får vi in under fyra dagar på Storsjöcupen. De här intäkterna är en förutsättning för att vi ska kunna bedriva en ungdomsverksamhet i vår förening, säger Johan Tegnhed.

Sven-Bertil Bengtsson är ordförande för Storsjöcupen. Han tycker att det är viktigt att barn- och ungdomsverksamheten får ta del av pengarna från Storsjöcupen.

--Det gör att vi får en bra återväxt inom fotbollen här i Östersund, säger han.

Men Storsjöcupen handlar inte bara om pengar.

--Jag tror att Storsjöcupen är en morot och en målsättning för många killar och tjejer som spelar fotboll i länet. De får mäta sig med svenska och norska lag men de får mäta sig med lag från andra länder, säger han.

Billy Abraha

billy.abraha@sr.se
#link=258084#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista